Ta bevisste valg

Home / Uncategorized / Ta bevisste valg

Nordmenn kan ganske mye om økonomi, men det er ingen tvil om at vi kan bli bedre på mange felter også. Det gjelder å holde tungen rett i munnen når man skal gjøre viktige valg angående egen økonomi, og gjør man ikke det kan man faktisk risikere å tape flere tusen kroner i måneden – og dette er ingen overdrivelse.

Hva er det vi snakker om her egentlig? Jo vi snakker om både lån, forsikringer, strømregninger og andre faste utgifter som vi må forholde oss til hver eneste måned. Spesielt på forsikringsfronter er det mange som er sløve og dette kan som sagt føre til store økonomiske tap hvert eneste år. Ofte er det ubevisst at vi handler i denne situasjonen og det er gjerne slik at når vi har fått en forsikringsavtale så holder vi oss til den i en årrekke. Vi er rett og slett for lite kritiske til hvordan pengene våre forsvinner ut av kontoen, og det er altså betydelige summer å spare hvert eneste år.

Det handler om å gjøre kloke valg og gjøre de valgene som gjør at vi kommer best mulig ut av det rent økonomisk. Det er ikke så vanskelig, altså, men for mange blir det av en eller annen grunn en uoverkommelig oppgave. Man slår seg til ro med det man har, og dette gir selskapene en muligheten til å øke premiene, øke rentene og rett og slett gjøre avtalen mindre gunstig for oss.

Husk at tusen kroner spart hver måned gir deg 12.000 kroner ekstra hvert år, og i løpet av noen år blir det altså bra med penger. Du skal derfor ikke automatisk godta at forsikringspremien din øker jevnlig, og skal derfor sjekke andre steder om du kan få bedre vilkår der. Det har ingen hensikt å være lojal mot noen som ikke er lojal mot deg.