Slutt på fordelsprogrammene i bankene

Home / Uncategorized / Slutt på fordelsprogrammene i bankene

Nå får ikke lenger bankene muligheten til å gi deg tilbud på samlepakker som inneholder både forsikring, sparing og lån ettersom dette kan være en strategi som er ment for å skjule den virkelige prisen du betaler.

Resultatet av disse endringene vil etter alle solemerker være til fordel for kundene og en rekke banktopper tror at dette vil gi økt konkurranse og dermed lavere boligrente.

Tjenestene må legges om

For at det skal bli lettere for deg å bytte bank må altså bankene legge om på sine tjenester, og dette innebærer også at tiden for fordelsprogrammer er en saga blott. Man kan ikke lenger koble samme ulike tjenester som f.eks. lån, sparing i fond og forsikring. Dette i følge direktøren for bank og forsikringstilsyn i Finanstilsynet, Erik Lind.

Endringene i bankmarkedet vil bli store ettersom de aller fleste bankene opererer med slike programmer, og en storopprydning er derfor forventet. Ofte fungerer programmene slik at man som kunde får en ekstra gunstig lånerente hvis man er fordelskunde, og for å bli fordelskunde må man være knyttet til flere ulike tjenester som bankene tilbyr, som f.eks. sparing og forsikring.

Vil gi lavere rente

Fjerningen av disse programmene vil tydeliggjøre for kundene hvilken rente banken faktisk vil kunne tilby deg på ditt lån, og til syvende og sist vil dette gi en økt konkurranse. Også Forbrukerrådet er positive til denne endringen og de mener at denne formen for åpenhet og økt konkurranse vil komme lånekundene til gode. I dagens marked er det så uoversiktlig at det er vanskelig å se hva man egentlig betaler for.

Også fra Finans Norges side ser man positivt på endringene og her er man opptatt av at konkurransen skal være skarp mellom bankene. Det er imidlertid ikke 100% sikre på at dette vil resultere i lavere rente, og de mener at det vil være trist hvis resultatet blir færre gode tilbud.