Pengesparing

Home / Uncategorized / Pengesparing

Det er beundringsverdig mange som sparer penger i Norge nå for tiden, og de gode økonomiske tidene med lavere renter får tilskrives æren for det.

Nå er det imidlertid slik at det ikke bare er sparing i bank og fond som er ‘sparing’, og det er adskillige måter å spare penger på.

Spare penger

Tenk helheten

Når man skal spare penger er det viktig å tenke helhetlig, og det innebærer at sparing ikke bare skal være å legge til side penger på en sparekonto eller i et fond, men også å vite hvordan med å gjøre små hverdagslige grep kan hente inn litt ekstra.

Det er ingen tvil om at vi nordmenn er glade i å bruke penger, men som sagt har vi blitt flinkere til å spare. Vi kan imidlertid spare enda mer ved å være bevisst over hva vi gjør i hverdagen. Har du noen gang tenkt på hvor mye penger du kan spare på å f.eks. skru ned varmen i huset ditt med et par grader? Kle på deg en genser eller et par ekstra sokker hvis kroppen din reagerer på den unormalt kalde inneluften – husk at 21-22 grader i utgangspunktet skal rekke lenge.

Shopping er noe vi også mer enn gjerne bruker fritiden vår, og her er det også betydelig summer å spare i budsjettet på månedsbasis. Mange tenker på det å handle klær som en hobby, og da har man en feil mental innstilling. Klær bør man handle fordi det er nødvendig – ikke fordi vi har lyst på dem. Kjøp deg nye klær når de gamle er slitte og ødelagte, og legg en tur innom butikker som kjører store salg.

Har du sjansen til å sykle eller gå til jobb? Hvis det er mindre enn 3-4 kilometer vil en spasertur ta omtrent 30-40 minutter og du vil da slippe kaldstarter på bilen, spare drivstoffutgifter og faktisk få en stor helsegevinst på kjøpet.

Vær kreativ – det vil du tjene stor på!