Ny sparetrend i Norge

Home / Uncategorized / Ny sparetrend i Norge

Nordmenn er ikke så rent lite oppfinnsomme når det kommer til hvor de skal plassere sparepengene sine, og det samme kan man vel si når det gjelder de ulike produktene som norske finansinstitusjoner kan tilby. Her er oppfinnsomheten stor, og vi må nesten få lov til å si det – det vi skal skrive om nå i denne artikkelen er slettes ikke så dumt!

I Norge er det en rekke banker som tilbyr forbrukslån, og som vi kunne lese i rapporten til Finanstilsynet her om dagen så er denne formen for gjeld i sterk fremgang i Norge. Bare i løpet av fjoråret vokste forbruksgjelden i Norge med 11 prosent, og dette betyr at vi nå samlet sett har en slik gjeld på rundt 90 milliarder kroner.

Når det er sagt så følger det faktisk noe positivt med dette, for mange forbrukslånbanker har gått til kreative skritt for å få tak i penger som de skal låne ut til sine kunder. De har rett og slett valgt å tilby høyrentekontoer til norske kunder, og der tilbyr de en rente på rundt 1,7 til 2 prosent – noe som er betydelig høyere enn hva de vanlige store bankene i Norge kan tilby. Storbankene ligger på runt 0,55 prosent og dette er som kjent bare et lite knapp over renten til Norges Bank, og det er derfor ikke så rart at kundene tar sparepengene sine med seg dit.

Som sagt så har nyoppstartede forbrukslånbanker behov for kapital, og hva er vel enklere da enn å tilby gode renter på innskudd til sine kunder? De tilbyr en rente på rundt regnet 2 prosent og låner ut pengene de får inn til en rente på alt fra 8 prosent til 20 prosent. Dette er kort og godt meget god butikk og en svært enkel måte å få inn nødvendig kapital på.

Hvis du har penger på bok som du ønsker skal yngle mest mulig så kan det være smart å sjekke om du finner noen banker som kan hjelpe deg med nettopp det.