Når vinduskonvoluttene blir mange…

Home / Uncategorized / Når vinduskonvoluttene blir mange…

Vinduskonvolutter er en økonomi sin verste fiende, og i hvert fall gjelder dette for privatøkonomien. Det er jo unektelig slik at vinduskonvolutter blir forbundet med regninger, og gjerne regninger som kommer tilbake og kommer tilbake hver eneste måned. Det er faktisk så ille at man av og til nesten bare legger dem i en bunke og ikke åpner dem før lønnen kommer på kontoen – og det er sannelig forståelig.

I tilfeller som dette så er det nok utvilsomt både kredittkort, forbrukslån og kjøp gjort på avbetaling som gjør seg gjeldende, og for å si det rett ut: følelsen er pyton, og det er noe herk å ha slik gjeld som torturerer bankkontoen hver eneste måned. Men må det virkelig være slik? Hvordan kan man løse dette problemet? Finnes det en enkel og rask utvei?

Som du kanskje skjønner så er svaret på dette et ubetinget ‘ja’ og vi skal fortelle deg hvordan det hele fungerer. Når man har kredittgjeld på forskjellige steder så får man naturligvis regninger hver eneste måned til man har gjort opp for seg. Det trenger ikke å være de helt store beløpene men rentene er allikevel veldig høye – i alle fall som regel. Dette gjelder spesielt for kredittkort og kjøp gjort på såkalte handlekontoer. Dette har man muligheten til å gjøre noe med og det er noe man absolutt burde ta seg tid til.

Ved å refinansiere denne gjelden og samle den opp i et større lån unngår man en rekke problemer. Først og fremst samler man alle utgiftene på ett sted, men samtidig blir det billigere. Et større lån er som regel ofte billigere enn et mindre lån, og dette gjelder i alle fall for forbrukslån. Forbrukslån kan brukes til å refinansiere dyrere gjeld med, så dette er ingen problem. I tillegg til å samle alle utgiftene og få bedre kontroll, unngår du i tillegg gebyrene som påløper hver eneste måned på de øvrige lånene. Du spare penger og du får en fast tidsramme for når du skal være ferdig nedbetalt!