Javafri BankID i høst

Home / Uncategorized / Javafri BankID i høst

Oktober kommer til å bli en gledens måned for mange nettbankkunder for nå er BankID uten Java på full fart inn i de norske bankene!

Det er Nordea som er først ute av startblokkene og det er liten tvil om at dette er en etterlengtet oppgradering fra Javakaoset som har hersket de siste årene. Uttallige oppdateringer og sikkerhetshull har ført til enorm forargelse for norske nettbankkunder, og når man nå får en helt Javafri innlogging, såkalt BankID 2.0, er det nok mange som kanskje spretter champagneflasken i pur lettelse.

Oktober er måneden

Det er i oktober at Nordea kjører inn løsningen i sin nettbank og fra kommunikasjonssjefens side kommer det frem at både privatkunder og bedriftskunder kan bruke den nye versjonen allerede i oktober – etter at tilpassingen til deres egen nettbank er fullført. Banken har jobbet med stor iver for å få dette på plass og forventer at dette vil gi en svært positiv opplevelsen for såvel kundene som banken selv. Nordea har brukt og bruker stadig store ressurser på kundeservice for å avhjelpe sine kunder med den nåværende ordningen, og det er derfor liten tvil om at dette vil bli en kjærkommen endring.

I øvrige banker vil det være varierende ventetid på den nye løsningen, men også Sparebank1 ser ut til å bli klar i oktober med sin nettbank. Handelsbanken er forventet klar i slutten av eller i overgangen av neste måned, mens DNB er på banen i starten av november. Danske Bank vil først være klar i starten av 2015.

Kodebrikken blir

Det har som sagt vært flere frustrerende år for nettbankkundene og i 2013 utgjorde et sikkerhetshull en stor risiko for tap av sensitiv data fra nettbankkundenes PCer og først og fremst har Java blitt en hemsko for de som ikke besitter den nødvendige datakunnskapen – og det er det mange som ikke gjør. Nå blir det ingen flere oppdateringer, men kodebrikken vil fortsatt være en del av innloggingsprosedyren og man må fortsatt oppgi fødselsnummer og passord, samt engangskode. Denne Javafrie løsningen vil også føre til at man kan bruke nettbanken på absolutt alle plattformer, og dette vil innebærere både Appleprodukter, nettbrett, telefoner – ja, alle enheter hvor du har nett tilgjangelig.