Finansielle differansekontrakter

Home / Uncategorized / Finansielle differansekontrakter

For ‘vanlige’ norske mennesker har en ny form for finansielle investeringer gjort seg gjeldende i stadig større grad i løpet av de siste årene, og det vi snakker om er finansielle differansekontrakter.

Vi skal bare ta en kjapp innføring i hva dette er her i denne posten, og hvis du ønsker en mer dyptgående forklaring på hva dette er så anbefaler vi at du besøker lenken over.

For å starte med det viktigste først: dette er en meget risikabel form for pengeplassering som ikke anbefales for de som ikke har kunnskap om hva dette dreier seg om – og det mener vi i fullt alvor. Inntjeningsmulighetene er potensielt meget høye, men sjansene for store tap er også overhengende.

Kort fortalt dreier det seg om å forutse endringer i verdier på et underliggende instrument (aksje, råvare, valuta etc) uten at du investerer direkte i dette instrumentet. Du skal rett og slett inngå en finansiell differansekontrakt med en megler, og slike finnes det flere av på nett – og disse er enkle å bruke selv for vanlige mennesker. Det handler dog om at man forstår hva handelen går ut på, og kjernen ligger i dette med differanse.

La oss si at du tror at en bestemt aksje vil komme til å stige eller synke, og du ønsker å sette penger på dette. Du inngår da en differansekontrakt med en megler, og det er differansen fra det tidspunktet kontrakten ble inngått til den avsluttes som avgjør om din pengeplassering har vært vellykket eller ikke. Det betyr med andre ord at du faktisk kan satse på at den bestemte aksjen både kan stige og synke i verdi og faktisk tjene penger på begge deler.

Dette er en vanskelig kunst, men det er giringen som gjør dette så risikabelt. Du får faktisk full eksponering mot markedet selv om du faktisk bare betaler en liten brøkdel av den ‘egentlige’ prisen. Dette betyr at du kan tape mer enn det du har satset, men også vinne mer enn det du har brukt.