Ferielån

Home / Uncategorized / Ferielån

Er det vanlig for nordmenn å låne penger til å finansiere ferieturen? Og i såfall, hva slags type lån er det snakk om?

Dette er spørsmål som feriehungrige nordmenn gjerne stiller seg selv, og det er nok ingen tvil om at en god del landsmenn finansierer sine ferieturer ved hjelp av lån. Hvilke type lån det er vil naturligvis variere men forbrukslån er ikke uvanlig i så måte.

Det er mannge som har boliglån som kalles for rammelån, og i teorien kan man der bruke pengene som er til overs til hva det måtte være. Man kan låne inntil en viss sum, og hvis man for eksempel har betalt ned på et lån i fem år så vil det være penger tilgjengelig der som man kan bruke til bilkjøp, oppussing, ferier etc.

Dette er en veldig gunstig låneform å ha ettersom man naturligvis har en mye lavere rente enn et forbrukslån og at man faktisk kan bruke pengene til det man måtte ønske. For de som ikke har et rammelån så vil derfor et forbrukslån kunne være et bra alternativ. Man må imidlertid passe på at man ikke bruker så mye på ferien at man blir sittende å betale ned avdrag på en ferie i mange år. Det vil være dårlig butikk, og kanskje fører det til at man må avlyse ferien et annet år.

Det beste er uansett å benytte seg av gammelmetoden: nemlig å spare jevnt og trutt gjennom hele året slik at man kan cashe ut ferien i det øyeblikket man bestiller den. Det føles mye bedre samt at det i all ærlighet er det billigste alternativet.
Det er bestandig kjedelig å måtte betale for noe man allerede har brukt, og det blir litt som å tenke på den sure svie etter den søte kløen.

Ha en god ferie!