77 milliarder i forbrukslån

Home / Uncategorized / 77 milliarder i forbrukslån

Nordmenn har i dag samlet sett en forbruksgjeld på 77 milliarder kroner og det utgjør omtrent 3% av den samlede gjelden til norske husholdninger. Beløpet er på langt nær avskrekkende, men enkelte er litt urolige over at andelen ser ut til å øke noe.

Man kan trygt si at nordmenn flest har en god økonomi og hvis noen trodde at det var unge mennesker som var ‘verstingene’ når det kommer til forbrukslån, så tar de helt feil. Tvert i mot viser det seg at det er middelaldrende menn på 47 år og med en normal jobb og inntekt som er de ivrigste på forbrukslån-markedet.

Så hva bruker man forbrukslånene på? Det finnes egentlig ikke noe klart svar på dette ettersom bankene som låner ut pengene ikke stiller spørsmål om dette til sine kunder. Et forbrukslån kan brukes til hva som helst og kundene slipper å oppgi hva pengene skal gå til – noe som faktisk er med på å bidra til økt popularitet for dette produktet.

Kort fortalt: forbrukslånet brukes til både oppussing, reising/ferier, bilkjøp og mye annet. Det er også populært å bruke forbrukslånet til å refinansiere kredittkortgjeld – noe som er blant det smarteste man kan bruke lånet til skal vi tro på økonomene. Og naturligvis har de helt rett: å betale ned dyr gjeld med en annen gjeld som er billigere er selvsagt et smart trekk rent økonomisk, og derfor er det nok mange som benytter seg av denne muligheten. Dette har man lagt merke til også i Sverige, skal vi tro artikkelen som vi linker til her.

Å betale ned minimumsbeløpet på et kredittkort i all evighet er rett og slett dårlig stil rent økonomisk, og å kvitte seg med hele sulamitten er derfor å foretrekke. Forbrukslånet går også kjapt å få innvilget og man kan derfor kvitte seg med et problem veldig kjapt, og dermed saken fortere enn svint.

Nordmenn er jo som kjent også glad i å eie ting og tang, og det er heller ingen tvil om at forbrukslånet går til nettopp forbruk. Klær, vesker, sko, stereoer, TV og så videre er nok også populære investeringsobjekter. Pass bare på at du har økonomi til å betale tilbake dét du er skyldig.